About us / Rólunk

magyar

For me launching Art a la carte is a dream come true. I have always been interested in arts and crafts, either creating something or thinking about what to create next. Coming from an art loving family, doing crafts became natural from early on. As a child I participated in many workshops where I learnt different techniques, and maybe the most important thing, the love of handmade objects.

Growing up I chose teaching and later tourism as a career, but handicrafts remained part of my everydays as a hobby. Wherever I lived, in Hungary or abroad, I was searching for new opportunities to learn about the country’s heritage and art. After some years spent in Switzerland, where, besides my main job I gave craft lessons to children in an international school, I started a one-year travel to South-America, New Zealand and Asia.

Wherever I could, I tried the local crafts: in Laos I did bamboo weaving, in Costa Rica I painted wooden masks in a traditional community, in Cambodia I tried carving and weaving and in most of the countries I learnt something interesting from the artists and about crafts. Most importantly its ability to link cultures and people, making a bridge between differences and languages. When I look at a handmade piece I made during the travel, it always brings me back to the people who helped me create it and to the place, and it gives me a feeling of sharing and relaxation.

Returning home after my trip, I would like to transmit this message through Art a la carte, that it’s worth stopping for a moment, escaping the everydays while working on a unique and beautiful object that will later recall memories. I found stencil dyeing the most suitable for all ages, beginners or experienced crafters and a fun activity.

I hope to see you soon in my workshop and to share the pleasure of creation in the beautiful city of Budapest,

Orsi

 

Rólunk

Az Art a la carte elindítása egy valóra vált álom a számomra. Mindig is érdekelt a művészet és a kézművesség, és ha éppen nem alkottam valamit, azon gondolkoztam, mit is alkossak legközelebb. Művészetkedvelő családból származva a kreatív tevékenységek hamar természetessé váltak. Gyerekként sok foglalkozáson vettem részt, ahol különböző technikákat tanultam, és talán a legfontosabb dolgot, a kézzel készített tárgyak szeretetét.

Felnőve a tanítást, később pedig a turizmus területét választottam karrierként, de a kézművesség hobbiként a mindennapjaim része maradt. Bárhol is éltem, Magyarországon vagy külföldön, mindig új lehetőségeket kerestem, hogy az adott ország örökségéről és művészetéről minél többet megtudjak. Néhány Svájcban töltött év után, ahol a munkám mellett kézműves foglalkozásokat tartottam gyerekeknek egy nemzetközi iskolában, egy egyéves utazásra indultam Dél-Amerikába, Új-Zélandra és Ázsiába.

Ahol csak tudtam, kipróbáltam a helyi kézműves foglalkozásokat: Laoszban a bambusz szövést,  Costa Ricán fa maszkokat festettem egy helyi közösségben, Kambodzsában a faragást és a szövést, és a legtöbb országban tanultam valami érdekességet a kézművességről. Leginkább azt a képességét, hogy össze tud kötni embereket és kultúrákat, hidat teremtve a különbségek és az eltérő nyelvek között. Amikor egy kézzel készült tárgyra nézek, amit az utazás alatt készítettem, mindig emlékeztet az emberekre, akik segítettek elkészíteni, és a helyre, és a közösség és kikapcsolódás érzését adja.

Hazatérve az utazásból, ezt az üzenetet szeretném átadni az Art a la carte-on keresztül, hogy érdemes megállni egy pillanatra, kikapcsolni a mindennapokból, amíg egy egyedi és szép tárgyon dolgozunk, ami később jó emlékeket fog felidézni. A stencilezést találtam a legalkalmasabbnak minden korosztály, kezdők, és gyakorlott kézművesek számára is, és szórakoztató tevékenység is egyben.

Remélem hamarosan találkozunk, és megosztjuk az alkotás örömét itt Budapesten,

Orsi